Держприкордонслужба присвятила пронизливе відео своїм бійцям

У неділю, 30 квітня, українські прикордонних відзначають щорічне професійне свято.

На честь цього пресцентр Держприкордонслужби опублікував відео, присвячене своїм бійцям.

Продюсером ролика виступив Тімур Фаткуллін. Режисером-оператором Олександр Стратієнко.

На відео тривалістю понад 2 хв можна побачити кадри чи то з тренувань, чи то з бойових виходів українських прикордонників. Зокрема, їхнє десантування з гелікоптера та пересування на човнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники “мінуснули” чергову партію “вагнерівців” в районі Бахмута

“Ми разом б’ємося за нашу незалежність. Слава героям, котрі наближають перемогу. Вічна шана полеглим побратимам і посестрам. З Днем прикордонника України. Перші з честю”, йдеться в описі відео.

День прикордонника набуло особливого значення під час повномасштабної агресії РФ.

Зараз українські прикордонники це захисники держави від російських окупантів. Це воїни, які разом з українським народом, воюють проти РФ, відстоюючи наше право на вільне життя у незалежній Україні.

Свято День прикордонника встановлене указом президента від 27 квітня 2018 року. До 2003 року в Україні День прикордонника святкували 4 листопада у день ухвалення Верховною Радою 1991 року закону про прикордонні війська України.

Професійна підготовка українських прикордонників та їхня вірність батьківщині є важливими в охороні та забезпеченні територіальної цілісності України. Прикордонні пілоти забезпечують моніторинг державного кордону з повітря, а морські кордони України боронять кораблі і катери Держприкордонслужби.