Серед окупантів побільшало втрат серед елітних фахівців

Журналісти за останні два тижні встановили імена 1249 ліквідованих в Україні російських окупантів.

Усього оприлюднили імена 21 700 мертвих окупантів. Темпи російських втрат високі. І не лише у загонах з колишніх ув’язнених, а й у спеціалізованих підрозділах. Про це пише російська службу BBC.

Росія втратила щонайменше 3401 елітного фахівця. Серед них спецпризначенці ГРУ та Росгвардії, десантники, морпіхи та військові пілоти. На їхню підготовку пішли роки зусиль та мільйони доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ скасувала “Армійські міжнародні ігри” через втрати в Україні британська розвідка

З 1249 встановлених осіб щонайменше 54 служили в елітних підрозділах. Це значно вище за середні показники 2022 року. У перші 12 місяців повномасштабної війни російські джерела щотижня повідомляли про приблизно 250-300 ліквідованих.

Третина всіх цих втрат припадає на добровольців, мобілізованих, ув’язнених та нещодавно набраних у ПВК. Найбільше ліквідованих серед ув’язнених, що воюють в районі Бахмута. Багато втрат й у загонах мобілізованих.

“Ми припускаємо, що наш список може містити щонайменше вдвічі менше імен загиблих, ніж насправді поховано у Росії. Такого висновку ми дійшли, вивчаючи обстановку на цвинтарях у більш ніж 65 російських населених пунктах протягом останніх 14 місяців”, йдеться в матеріалі.

Втрати окупаційної російської армії в Україні впали на 30%. Імовірно, через перехід противника до оборони, повідомила британська розвідка.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових.

27 квітня лави “200-х” в Україні поповнили ще понад 540 загарбників. Загалом Росія втратила вбитими 189 460 своїх військових, за даними українського Генштабу.

Від 24 лютого 2022 року ворог щодня втрачає і техніку. Зокрема, не дорахував щонайменше 3694 танки.