Трьох бойовиків посадили на 12 років

До 12 років ув’язнення засудили ще трьох бойовиків.

Вони воювали проти Сил оборони під Бахмутом та Авдіївкою, передає Служба безпеки України.

“Після початку повномасштабного вторгнення вони увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ. У лавах агресора вони брали участь у штурмі українських міст на сході нашої держави”, йдеться у повідомленні.

Одним із засуджених був навідником-оператором танка “третьої окремої мотострілецької бригади “Беркут” із позивним “Светляк”. Він обстрілював житлові квартали та енергооб’єкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісьмох полонених окупантів кинули за ґрати. Серед них штурмовики Бахмута

У лютому 2023 року його перевели під Новобахмутівку. На початку наступальних дій частина ворожої групи була знищена українськими захисниками, а сам бойовик потрапив у полон.

Посадили стрільця, який ще 2016 року воював проти сил АТО у складі “народної міліції ЛНР”. Після повномасштабного вторгнення він обстрілював населені пункти на східному фронті.

Ще один засуджений у травні 2014 року добровільно приєднався до так званого “міністерства оборони ДНР”. Він брав участь у штурмі Верхньоторецька.

У березні 2023 року тюремні строки отримали ще чотири окупанти, яких взяли в полон під Бахмутом та Вугледаром на Донеччині, повідомляла СБУ.

Бойовики воювали проти України у складі підрозділів Південного військового округу збройних сил РФ. Суд призначив одному із фігурантів 10 років ув’язнення, іншим трьом по 12 років.