РФ скасувала “Армійські міжнародні ігри” через втрати в Україні – британська розвідка

Росія була змушена скасувати змагання з “танкового біатлону”.

Великі втрати на війні з Україною призвели до нестачі танків та танкістів, повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 28 квітня.

Ігри, заявлені як “Військова олімпіада”, символізують спробу Росії повернути збройні сили основою масової культури. Захід, схожий на фестиваль, також відомий як “танковий біатлон”.

“Існує також реальна ймовірність того, що через втрати в Україні міноборони Росії стурбовано тим, що нестача танків, танкістів та іншого кваліфікованого персоналу поставить під загрозу звичайне домінування російської команди у таблиці медалей”, додали британці.

У зведенні британська розвідка посилається на росЗМІ. Ті минулого тижня повідомили, що щорічні “Армійські міжнародні ігри” в Росії цьогоріч не відбудуться.

За даними розвідників, Росія побоюється, що у воєнний час цей захід буде сприйнятий як несерйозний. Тому головним чином через це, скоріше за все, скасувала його.

Союзники нагадали, що російські націоналістичні коментатори, у тому числі Ігор Гіркін, сильно критикували міністерство оборони РФ торік.

Втрати окупаційної російської армії в Україні впали на 30%. Імовірно, через перехід противника до оборони, повідомила британська розвідка.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових.