Дієтологиня назвала найкорисніший вид кави і розкрила секрети заварювання

Помірне вживання кави позитивно впливає на людський організм.

Щоб отримати максимум користі від цього напою, потрібно його правильно обрати, приготувати та споживати. Про це розповіла дієтологиня Світлана Фус в Instagram.

Яку каву краще обрати?

За словами Фус, найкраще купувати каву в зернах і уникати розчинної.

Вона впевнена, що кава в зернах не лише не шкідлива для печінки в помірних кількостях, але й може принести певну користь.

“Мелена втрачає частину свого аромату, тому найсмачніша буде подрібнена безпосередньо перед заваркою. Уникайте розчинної, яку отримують в результаті складних промислових процесів”, додала Фус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мало хто про це знає: з якими продуктами кава несумісна

Фахівчиня зазначила, що особливо погано на здоров’я впливає кава в пакетиках “3 в 1”. Радить від такого напою взагалі відмовитися, через велику кількість емульгаторів, цукру та шкідливих жирів в ньому.

А ще така кава часто містить підсилювачі смаку і запаху, які негативно впливають на роботу печінки, підкреслила дієтологиня.

Як правильно заварювати каву, щоб вона була корисною?

Фус рекомендує краще використовувати спеціальні паперові фільтри Через них без перешкод проходять цінні поліфеноли (антиоксиданти) з кавових зерен.

Коли пити каву?

Фахівчиня радить від вживання натщесерце краще відмовитися, адже напій може подразнювати слизову. Також не варто пити каву одразу після ситної страви, в якій є залізо, тому що цей елемент може погано засвоїтися.

Учені дійшли висновку, що кава сприятливо позначається в лікуванні деяких захворювань. Зокрема, кава здатна знизити ризик розвитку захворювань мозку.

Треба відмовитися від певних звичок на голодний шлунок. Одразу після пробудження не варто пити чай чи каву, розповіла індійська дієтологиня Пуджа Махіджа.