Царі задушили б нинішню російську владу – Резніков

Російські царі задушили б чинний режим Кремля за відсутність “червоних ліній”.

Москва вважала своєю “червоною лінією” збільшення кордону з НАТО. Але вступ Фінляндії лише погіршив ситуацію для неї, сказав міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Вони зіпсували все, що тільки можна було. Візьмемо будь-яку лінійку царів Російської імперії, які будували Росію, “велику імперію” я думаю, вони б самі задушили чинний режим. Тому що хотіли відсунути НАТО якнайдалі, а отримали 1200 кілометрів кордону з Фінляндією. Ми також стали сьогодні країною НАТО де-факто”, заявив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія придумала “війну з НАТО”, бо не може перемогти Україну

Системи ППО Patriot у Польщі та НАТО в Україні Кремль теж називав “червоними лініями”. Тепер Patriot є в Україні, а українські військові навчаються у країнах НАТО.

“Хто б’є Росію? Українці. Тому оновлений режим Кремля буде зацікавлений, щоб Захід пішов на поступки, бо їм нема куди подітися. Або їх дотисне “дружній” Китай. І все”, підсумував міністр.

В адміністрації президента РФ підготували методичку для пропагандистів про висвітлення результатів 2022 року. Її розділили на блоки.

У першому розділі радять називати повномасштабне вторгнення в Україну “єдиним правильним рішенням” президента РФ Володимира Путіна. Таким чином він нібито запобіг нападу України і НАТО на територію Росії.

Пропагандистам радять казати, що західні країни готувалися до атаки на Росію з 2014 року і збиралися “розділити і підкорити російський народ”.