Витік секретних даних Пентагону: у США відсторонили військових

У Сполучених Штатах Америки відсторонили від виконання обов’язків двох командирів із Національної гвардії.

Йдеться про підрозділ, в якому служив Джей Тейшейра, звинувачений у публікації в мережі секретних даних Пентагону. Про це повідомляє Reuters.

Представник військово-повітряних сил повідомив, що відсторонили командира операції та командира загону 102-го розвідувального крила, де служив Тейшейра. Однак, імена командирів не назвали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Тейшейра почав “зливати” секретні дані Пентагону

“Це означає, що як оперативний командир ескадрильї Національної гвардії штату, так і чинний адміністративний командир федеральних замовлень відсторонені від виконання своїх обов’язків до завершення розслідування, яке проводить Генеральний інспектор ВПС”, ‒ заявив речник американських ВПС.

Відсторонених командирів департамент ВПС також тимчасово позбавив доступу до засекречених систем та інформації.

У соцмережах з’явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом.

Витік секретних документів Пентагону призвів до кризи у відносинах Сполучених Штатів Америки з союзниками. Американські високопосадовці намагаються заспокоїти розгублених партнерів від Європи до Близького Сходу та Києва.