Зеленський закликав Італію вже цього року взяти участь у відновленні України

Вже цього року потрібно підготувати масштабний проєкт з відбудови України.

Італійським партнерам та підприємцям варто долучитися до цього, сказав президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на Конференції з відновлення України, яка проходить у Римі, передає “Укрінформ”.

Європа не бачила таких колосальних руйнувань з часів Другої світової війни. Але саме тоді Європа побачила, яке зростання приносить відбудова.

“Ми зараз напередодні не менших можливостей”, наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд визначив населені пункти, у яких відбудова пройде за новими принципами

У розв’язаній війні світ зрозумів, що треба для реального захисту, як треба змінити енергетику та інфраструктуру, виробництва і логістику, кіберсистеми та освітній простір, оборонну промисловість й оснащення армії.

Зараз необхідно зробити все, щоб у ворога не було і теоретичної змоги зламати українську енергетику.

Зеленський зауважив, що українці мають колосальні потреби у відбудові тисяч будинків, сотень шкіл, лікарень, транспортної, виробничої інфраструктури.

“Запрошую вас, Італіє, будувати нову безпеку разом з нами, запрошую ваші бізнеси, ваші інвестиції, ваш досвід уже зараз приходити в Україну”, підсумував президент.

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію про виплату репарацій Російською Федерацією Україні.

Відшкодування збитків, завданих РФ, має відбутися коштом заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до президента Росії Володимира Путіна, сказав президент України Володимир Зеленський.