Російські окупанти утримують “небажаних” українців на звірофермі

У тимчасово захопленій росіянами Кремінній на Луганщині окупанти утримують людей на звірофермі.

Загарбники продовжують затримувати місцеве населення, яке має відмінні від них погляди, або просто не сподобалися, повідомив у середу вранці голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Telegram. Люди зникають у невідомому напрямку і часто не повертаються.

“Одне з місць, де утримують українців, територія колишньої звіроферми біля Кремінної. Саме там, за словами свідків, перебуває частина людей, затриманих на Сватівщині за підозру в співпраці з Україною”, написав він.

Тим часом росіяни тиснуть на юридичних осіб, які відмовляються міняти установчі документи, виключенням з реєстру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи смертельно вдарили по Донеччині (фото 18+)

“Податківці” так званої ЛНР перевіряють установчі документи юридичних осіб. Та погрожують останнім тим, що до кінця 2023 року ці папери мають бути приведені у відповідність до норм російського законодавства. Організації, які не подадуть заяву про реєстрацію нових версій установчих документів до 31 грудня, підлягають виключенню з реєстру юридичних осіб”, ідеться у повідомленні.

Артилерійськими обстрілами з боку росіян минулої доби були уражені Новоселівське, Невське, Діброва та Білогорівка.

“Декілька днів поспіль росіяни не наступають на нашій ділянці фронту. Втім, від цього не стає безпечніше артилерію вони застосовують із такою ж інтенсивністю, як і раніше. Нікуди не зникли і ворожі авіанальоти. Вони продовжують використовувати авіацію, але це не стало домінуючою складовою наступальних спроможностей противника. Наші військові, у свою чергу, роблять все можливе для максимального ураження ворога”, додав Лисогор.

Для надання медичної допомоги своїм пораненим, російські загарбники продовжують активно використовувати медичні заклади населених пунктів тимчасово окупованої Луганської області. Зокрема, у місті Хрустальний окупанти розгорнули військовий шпиталь на території міської лікарні.