Росіяни збільшили артобстріли позицій ЗСУ на Таврійському напрямку

Російські окупаційні війська знову почали нарощувати свою артилерійську складову.

Зокрема, вони обстрілюють позиції Збройних сил України на Таврійському напрямку з тією ж інтенсивністю, як це було у лютому. Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський, передає Gazeta.ua.

Він повідомив, що “лише за вчора та сьогодні ворог майже 500 разів обстріляв наші позиції з різних артилерійських систем”.

Щодо штурмових дій, розповів Дмитрашківський, то ворог 22 рази штурмував позиції наших військ. Це відбувалося у районі Мар’їнки, яку ворог не полишає спроб захопити, аби блокувати Авдіївку.

Також він зазначив, що вчора ворог дещо змінив свою тактику.

“Так, намагаючись показати свою перевагу в повітрі, противник збільшив кількість завдавання авіаційних ударів, причому, перейшовши до тактики групових авіаударів. Тобто, два літаки відволікали українську ППО, а третій завдавав ударів”, сказав полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW не буде давати прогнозів війни в Україні, щоби не зашкодити ЗСУ

Він наголосив, що через покращення погодних умов учора росіяни удвічі збільшили кількість застосування безпілотних літальних апаратів. Йдеться насамперед про розвідувальні БПЛА.

Також вчора вперше спостерігалася зміна застосування ворогом дронів-камікадзе.

“Вчора вдень вони спочатку застосували Shahed, які були вдало збиті, але після них з’явилися “Ланцети”. Це мало на меті також виявлення наших точок протиповітряної оборони”, сказав Дмитрашківський.

За його словами, попри нещодавню інформацію про прибуття в район Авдіївки нової танкової бригади окупаційної армії, наразі вона ніяк себе не проявила, і для атак на наші позиції ворог четверту добу поспіль використовує виключно піхоту.

Можливо, припускає Дмитрашківський, це пов’язано з тим, що противник не стільки збирається застосовувати цю техніку, скільки продемонструвати ефект її присутності.

На Вугледарському напрямку у полі зору знову з’явилася розбита ворожа 155-та бригада морської піхоти. Втім, малоймовірно, що вона могла повноцінно відновити боєздатність у такі стислі терміни.

“От що у росіян добре виходить на цьому напрямку так це застосовувати авіацію по житловій забудові. Так, вчора ворог завдав удару по житловому будинку у Вугледарі”, додав Дмитрашківський.

У ніч проти 23 квітня російські війська намагались захопити позиції наших воїнів на Авдіївському напрямку.

Окупанти намагались наступати в районах населених пунктів Новокалинове, Первомайське та Мар’їнка. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

За його словами, спроби загарбників виявились марними. Сили оборони на Авдіївському напрямку відбили майже три десятки ворожих штурмів.