Лукашенко погрожував ядерною зброєю. Подоляк прокоментував випади

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив “послання” до білоруському народу і парламенту.

Виступав у п’ятницю. Більшість часу говорив про російську війну проти України. Про це повідомила “Українська правда”.

Лукашенко заявив, що Захід “невгамовно прагне підпорядкувати собі весь світ” і сказав про “зовнішнє управління”.

Говорячи про окупацію Росією Криму, самопроголошений президент Білорусі заявив, що РФ “пішла на надзвичайні заходи”, щоб запобігти “небезпеці вступу України до НАТО”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецтрибунал над Путіним і Лукашенком: Європарламент ухвалив резолюцію

Лукашенко розповів, як він нібито намагався зупинити російську війну проти України і нібито “як песик бігав від одного президента до іншого і передавав різні меседжі”.

Самопроголошений президент пригадав російські погрози ядерною зброєю, коли “на горизонті замаячила третя світова з ядерними пожежами”.

Заявив, що є “унікальний шанс для перемовин”, оскільки Росія нібито поки що “не розгорнула своє військове виробництво на повну міць”, бо, “якщо вона розгорнеться на повну, то про мир буде говорити дуже складно”.

Лукашенко заявив про оголошення “перемир’я без права переміщення і перегрупування військ з обох сторін”.

Погрожував ядерною зброєю.

За його словами, якщо буде “помічено хоч найменше пересування через кордон України західної зброї”, то Росія нібито “зобов’язана задіяти всю свою зброю фосфорні боєприпаси, збіднений, збагачений уран”.

Після цього заявив, що “треба йти на переговори напряму”.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк опублікував твіт.

“Ще раз по пунктах. Будь-яке припинення вогню буде означати право РФ залишитися на окупованих територіях. Цього категорично не можна допустити. Дивні “миротворці” виглядають комічно”, написав Подоляк.

Україна має право переміщувати на своїй території війська і техніку так, як вважає за потрібне, сказав радник керівника ОП.