У Міноборони розповіли про створені на Київщині оборонні рубежі

Київщину захищають декілька потужних оборонних рубежів.

Російські загарбники не зможуть їх пройти у разі повторної спроби атакувати столицю. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині виявили вже понад 1300 убитих окупантами українців

“Київщина за цей рік зробила дуже багато, щоб не тільки не допустити виходу на околиці Києва, а і навіть перетину кордону. Декілька потужних оборонних рубежів, які створені, не дадуть зробити це. Війська постійно готуються і тренуються. Іде постійна ротація на схід, де вони отримують безпосередньо досвід бойових дій”, сказав він.

За його словами, для того, щоб знову зайти на Київщину, росіяни мають створити дуже потужне ударне угрупування, яке у найближчий перспективі вони не здатні сформувати.

31 березня президент України Володимир Зеленський з президенткою Молдови Маєю Санду, прем’єр-міністрами Словаччини Едуардом Хегером, Словенії Робертом Голобом, Хорватії Андреєм Пленковичем приїхали у Бучу на Київщині.

У річницю звільнення міста від російських загарбників лідери держав вшануванні пам’яті жителів, убитих під час російської окупації. Про це повідомв сайт президента.

Церемонія відбулася біля церкви Святого апостола Андрія Первозванного та всіх святих.