У Білому домі розповіли про можливі порушення при використанні Україною військової допомоги

У Сполучених Штатах Америки не бачать ознак того, що Україна неналежним чином розпоряджається наданою військовою допомогою.

У Білому домі не фіксують жодних доказів порушень при використанні американської допомоги. Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі розповіли, чи перевозить РФ ядерну зброю

За його словами, українська сторона “поділяє занепокоєння стосовно забезпечення належної підзвітності та прозорості щодо обладнання, яке направляється на поле бою чи транспортується довкола нього”.

“Звісно, ми всі прагнемо якомога більшого нагляду та підзвітності. До України надходить обладнання та системи, закуплені за кошти платників податків, але це ‒ війна. Справжні люди воюють та вмирають. Під час бою неможливо ідеально передбачити рух кожної одиниці, яку кожен окремий солдат бере із собою у бій”, ‒ зазначив Кірбі.

Західним партнерам зараз слід зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16. Однак у майбутньому ЗСУ обов’язково мають отримати літаки IV покоління. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Україна може розраховувати на підтримку США і Канади під час війни проти Російської Федерації. Канада надала Україні “значну військову підтримку”. Йдеться про артилерію, боєприпаси, бронетехніку та танки, заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.