ЗСУ відбили понад 60 атак ворога: що відбувається на фронті

Розпочалася чотирьохсота доба повномасштабної війни Росії проти України.

Загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це вранці 30 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили понад 60 атак противника на цих напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни відбили 48 атак росіян. Де зосереджений ворог

“У епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Авіація Сил оборони минулої доби завдала п’ятьох ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ППО Повітряних Сил ЗСУ знищили російський бомбардувальник Су-24М”, ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, українські ракетники та артилеристи уразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян. А також станцію радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та два склади пально-мастильних матеріалів ворога.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Зокрема, Сили оборони півдня України знищили моторний човен, яким намагалися скористатися російські диверсанти.

Україна готується до весняного контрнаступу, який має розпочатись протягом квітня-травня. Терміни наступальних дій також пов’язані з погодними умовами. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.