Іран може надати Росії більше зброї: аналітики побачили тенденції

Росія сподівається на військову та технологічну підтримку Іраном її війни проти України.

Це підтверджує й зустріч глав МЗС РФ та Ірану Сергія Лаврова та Хосейна Амір Абдоллахяна, яка відбулася 29 березня у Москві. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Міністри обговорили стратегічні та довгострокові угоди про співпрацю. Ймовірно, йшлося про закупівлю Росією іранських систем озброєння для використання в Україні. Аналітики припускають, що говорили також про постачання Росією Ірану штурмовиків Су-35.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка показала, що знаходиться у дроні-камікадзе Shahed

“Раніше іранська компанія Pouya Air Transport відновила регулярні рейси між Тегераном та Москвою, ймовірно, для підтримки постачання зброї”, ‒ йдеться у повідомленні.

За даними ISW, частина іранського персоналу, ймовірно, перебуває на окупованій території України, безпосередньо підтримуючи атаки російських військ на українську інфраструктуру.

Таким способом Іран хоче зміцнити двосторонні відносини з Росією і, ймовірно, збільшить постачання зброї до РФ для досягнення цієї мети.

Іран в обмін на свої безпілотники отримує від Росії кіберзброю. Йдеться зокрема засоби для цифрового спостереження, пишуть західні ЗМІ. Співпраця між Москвою й Тегераном активізувалась після того, як Іран погодився надавати ракети малої дальності й танкові та артилерійські снаряди.