Зеленський розповів про свою участь у глобальному Саміті за демократію

У середу, 29 березня, президент України Володимир Зеленський узяв участь у глобальному Саміті за демократію на запрошення президента США Джо Байдена.

За словами українського лідера, це один із найбільш представницьких майданчиків для захисту нашого устрою устрою вільних народів. Про це Зеленський розповів у відеозверненні наприкінці 399-го дня війни, передає Gazeta.ua.

“Уже другий такий Саміт. Загалом у нас не так і багато у світі настільки представницьких можливостей говорити саме про демократію, про захист свободи в усіх її аспектах. І добре, що зараз маємо таку можливість обʼєднувати зусилля для того, щоб віднайти більше енергії, більше перспектив для демократії”, сказав президент.

Зеленський запевнив, що позиція України, як і завжди, дуже конкретна, максимально практична.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія давно воює з усім демократичним світом ‒ Зеленський

“І майже в усіх промовах лідерів на Саміті були влучні слова підтримки нашої держави, наших людей. Я дякую за це кожному лідеру, кожному народу, який відчуває так само, як і ми, що цінності свободи варті найпотужнішого захисту”, сказав президент.

Зеленський подякував кожному та кожній, хто працює для консолідації світу,

“Зараз завдяки українській сміливості, завдяки лідерству США, президента Байдена, завдяки Конгресу США та кожного й кожної, хто працює для консолідації світу, ми маємо найбільше за довгий час єднання демократичних країн. І це єднання, як бачимо, достатнє, щоб боротися за свободу”, заявив глава держави.

Водночас, за його словами, щоб перемогти у протистоянні з тиранією, потрібне більше єднання.

“Впевнений, що демократичний світ здатен його досягти. Здатен перемогти. Демократії потрібна перемога! Якнайшвидше. І всі ми разом: українці, усі європейці, наші американські союзники, наші друзі на всіх континентах в Африці, в Азії, в Латинській Америці, в Австралії будемо робити все, щоб перемогу наблизити. Перемогу України. Перемогу свободи. Перемогу міжнародного порядку, заснованого на правилах”, резюмував Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський поговорив із прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні.

Зеленський назвав розмову “продуктивною”. Про це повідомив у середу.

Президент сказав про вдячність італійським друзям за підтримку.