У Фонді держмайна сказали, що буде з конфіскованим у російських олігархів і згадали про Януковича

Фонд державного майна виставить на приватизацію Миколаївський глиноземний завод і торгово-розважальний центр “Ocean Plaza”, конфісковані у російських олігархів Олега Дерипаски та Аркадія Ротенберга.

Активи, які конфісковують за законом про санкції, планують продати і зробити це максимально швидко. Про це сказав голова Фонду Рустем Умеров в інтерв’ю Forbes.

Фонду вже передали активи колишнього президента Віктора Януковича і російського бізнесмена Володимира Євтушенкова, а також Демурінський гірничозбагачувальний комбінат, який належав російському бізнесмену Михайлу Шелкову, сказав Умеров.

“Демурінський ГЗК готуємо виставляти на приватизацію. По інших активах ще ведемо роботу з прийняття в управління”, ‒ розповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський олігарх хотів уникнути санкцій: подробиці від НАЗК

Миколаївський глиноземний завод, який до війни оцінювали в $1 млрд, можуть виставити на продаж ще до кінця року у другому-третьому кварталах.

“Завод зараз не працює, будемо шукати вихід, як зробити так, щоб він запрацював. До моменту оголошення аукціону Фонд буде діяти так само як і на Демурінському ГЗК. Там для того, щоб запустити підприємство, потрібно було 40 млн грн. Ми подивились на наявні активи ы вирішили виставити існуючу продукцію, яка збереглася на ГЗК, на Prozorro. І за ці кошти запустили підприємство та виплатили заробітні плати”, ‒ розповів Умеров.

Аукціон з продажу “Ocean Plaza” також відбудеться без затримок, сказав голова Фонду.

“Ми зацікавлені виставити його на аукціон як можна швидше. Попередньо потрібно провести юридичний, технічний і фінансовий аудит. По термінах те саме, що й з Миколаївським 90 днів на аудит і можна оголошувати аукціон. Головне, щоб юридично цей актив до нас дійшов”, ‒ розповів.

Доповнюється.