Як і де садити часник навесні, щоб урожай був великим

Однією з найпопулярніших в Україні культур є часник. Вирощують його ледь не на кожному городі.

Урожай, щоправда, навіть на сусідніх ділянках може бути різним. Усе залежить від дотримання кількох правил для вирощування часнику. Зібрала рекомендації Gazeta.ua.

Найоптимальнішим часом для висадки ярого часнику вважається період між серединою квітня і початком травня. Головне, щоб середня температура повітря досягала приблизно +10ºС. Перед тим, як садити часник, варто також правильно обробити ділянку. Її потрібно перекопати і розпушити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Догляд за грядками навесні: що робити й коли починати

Висаджуючи часник навесні, слід дотримуватися кількох правил. Наприклад, відстань між рядами має бути 20-25 см. А відстань між заглибленнями в кожній грядці ‒ приблизно 6-8 см, але в залежності від розміру посадкового матеріалу. Часник можна садити в борозни без окремих ямок.

Досвідчені городники кажуть, що при посадці часнику ґрунт найкраще піддобрювати деревним попелом. Це ‒ джерело фосфорно-калійного добрива, що добре зміцнює коріння часнику. У попелі міститься фосфор, кальцій, калій, магній та залізо.

Часник не варто садити у місцях, де до цього росли морква, цибуля чи буряки. Натомість гарний врожай буде, якщо посадити часник після кабачків, огірків, капусти або зелені.

Ріпчасту цибулю нині вирощує майже кожен, хто має клапоть землі. Але гарний урожай отримують далеко не всі. Це тому, що цибуля ‒ доволі примхлива культура. Є певні правила її вирощування. Основні рекомендації зібрала Gazeta.ua.

Навіть, маючи багаторічний досвід вирощування огірків, далеко не всі знають секрети їх сівби, щоб урожай був гарним. Методів та правил вирощування огірків може бути безліч, але є кілька основних.