Двох агентів Кремля спіймали “на гарячому”. Серед них – інженер “Мотор Січ”

Служба безпеки України затримала двох агентів російської Федеральної служби безпеки, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі.

Серед затриманих інженер-конструктор заводу “Мотор Січ”, повідомила СБУ у Facebook 23 березня.

За її даними, фігурантів на початку лютого 2023 року завербував ФСБбівець по Алтайському краю РФ.

“Вербування відбувалося через “Телеграм”-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі. За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів”, йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства “Мотор Січ”. Він “збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру”.

“Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання розвідувального завдання фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості”, додали в СБУ.

Ще одного російського агента затримали під Києвом, коли він намагався відзняти будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

“Розвідінформація потрібна була окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів”, пояснили в СБУ.

У телефонах затриманих СБУ “виявила докази виконання ворожих завдань”.

Обом фігурантам повідомили про підозру за статтею державна зрада. Також обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Доповнюється…