Як смажити картоплю, щоб вона була зі скоринкою: кілька секретів

Смажена картопля ‒ одна з найулюбленіших страв у багатьох родинах. Способів її приготування є безліч.

Але головне завдання кухаря посмажити картоплю так, щоб вона була цілою та не перетворилася на кашу. Більше полюбляють, коли смажена картопля виходить зі скоринкою. Головні правила її приготування зібрала Gazeta.ua.

Якість і смак готової страви напряму залежить від сорту картоплі, яку ви оберете для смаження. Найкраще, щоб у картоплі був низький або середній вміст крохмалю. Добре підійдуть сорти “Невський”, “Жуковський”, “Лідер”, “Синьоочка”, “Лазурит”.

Важливо також те, як нарізаєте картоплю. Щоб вона просмажилась рівномірно, шматочки мають бути невеликими. А нарізати соломкою, невеличкими брусочками чи кубиками ‒ це вже залежить від ваших уподобань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горіхи, зелень та насіння: які продукти багаті на кальцій

Після того як картоплю нарізали, її потрібно пересипати у глибоку ємність та залити водою. Найкраще, щоб картопля вимочувалась упродовж 30 хвилин. За цей час вийде на поверхню увесь зайвий крохмаль. Тому картопля під час смаження не перетвориться на кашу. Якщо ж часу на вимочування немає, можна просто добре вимити картоплю після нарізання.

Але після цього картоплю потрібно добре висушити. Найкраще це робити за допомогою паперових рушників. Покладіть паперовий рушник у два шари та висипте на нього картоплю. Зверху також промокніть паперовим рушником.

Під час смаження картоплі досить важко вгадати, скільки потрібно олії. Зазвичай на кілограм картоплі йде 100 мл олії. Краще налити на сковороду 50 мл рафінованої олії та додати 50 г вершкового масла. Коли масло розігрілося, можете засипати картоплю на сковороду.

Перемішувати її відразу ж не потрібно. Хай просмажиться впродовж приблизно трьох хвилин. Потім можна перемішати. Але не робіть це занадто часто, бо тоді картопля розвалиться. Вважають, що оптимально перемішувати картоплю за час смаження 3-4 рази.

Не варто накривати сковорідку кришкою. У такому випадку картопля матиме вигляд вареної. Накривати можна лише наприкінці, щоб добре просмажилась всередині.

Не слід солити картоплю на початку смаження. У такому разі вона вийде м’якою і не матиме хрусткої скоринки. Найкраще солити картоплю за 5-7 хвилин до готовності.

Буряк це дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч неймовірних страв. Не всім подобається його смак, а тому дехто не включає цей коренеплід у свій раціон.

Але є дуже легкий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему. Буряк можна не лише відварювати, а й запікати в духовці. Саме запікання буряка в духовці зберігає корисні властивості овоча і додає йому кращого та насиченішого смаку., Gazeta.ua зібрала поради, як запекти буряк у фользі або рукаві.