Генерал Наєв назвав основну ціль РФ під час ракетного терору

Росія прагне гуманітарної катастрофи в Україні шляхом знищення об’єктів критичної інфраструктури.

Це основна ціль ворога під час ракетних ударів по українській території. Таку думку висловив Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в інтерв’ю “РБК-Україна”.

За словами Наєва, експерти прогнозують продовження Росією ракетного терору. Зокрема, завдання ударів по критичних об’єктах енергетичної та транспортної інфраструктури, центрах прийняття рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завдали ракетного удару по українському місту: наслідки руйнівні

“Противник продовжує вдосконалювати тактичні прийоми, які узгоджені за часом і цілями. Їхня основна ціль це енергетичні об’єкти України. Наприклад, один із таких прийомів це завдання комбінованих ударів з декількох напрямків різними засобами ураження, включаючи Х-31П, Х-59, Х-22 і “Кинджали”, пояснив Наєв.

Генерал не відкидає, що окремими цілями РФ на території України можуть бути місця розміщення зразків озброєння та військової техніки іноземного виробництва. Також райони зосередження військ.

19 березня Росія завдала шістьох ракетних та 13 авіаційних ударів по Україні. Також здійснила 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Запорізької областей, повідомив Генштаб ЗСУ.

Востаннє Росія завдала масованого удару у ніч на 9 березня. Атакувала ракетами та дронами низку областей. Сили ППО збили 34 з 48 крилатих ракет і чотири з восьми безпілотників Shahed, повідомили в Повітряних силах. Серед ракет, які Росія випустила по Україні, було шість “Кинджалів”.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ здійснила 15 масованих ракетних ударів по території України, випустивши понад 820 лише крилатих балістичних ракет.