Росіяни не здатні втримати тактичну ініціативу під Бахмутом – ISW

На фронті на Бахмутському напрямку уже понад пів року тривають запеклі бої. Українські захисники 19 березня провели там успішну контратаку.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вранці у понеділок опублікували щоденний звіт, у якому йдеться, зокрема, про те, що Збройні сили України на Донбасі провели локалізовану контратаку на південний захід від Бахмута.

“Вдалося провести ефективні наступальні дії воїнам української армії на тлі розмов у Росії про те, що Київ планує операції в районі Бахмута. Ворог нібито прекрасно знав про плани України, однак, вочевидь, нічого не міг із цим зробити. Є всі підстави стверджувати, що самі росіяни дедалі більше не впевнені щодо здатності окупантів утримати ініціативу навколо міста”, йдеться у повідомленні.

Геолокаційні кадри, опубліковані 19 березня, показують, що українські сили провели успішну контратаку на південний захід від Іванівського 6 км на захід від Бахмута і відкинули російські сили далі від траси T0504 у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Бахмут: Генштаб повідомив новини з епіцентру бойових дій

19 березня ворожі війська здійснили 25 атак у районі Бахмута, однак, ймовірно, досягли лише незначних успіхів.

“До того ж певні російські джерела опублікували підтвердження стосовно того, що колона української бронетехніки була розміщена вздовж T0504 на південний захід від Костянтинівки, а це 22 кілометри на південний захід від Бахмута. Вони також припускали, що українські сили готуються до контрнаступальної операції”, звітують аналітики.

Відомий російський “мілблогер” заявляв, що українські сили наразі здатні посилити контратаки для стабілізації лінії фронту навколо Бахмута, де Росія щодня втрачає сотні бійців.

Не дивно, що загарбники не можуть втримати тактичну ініціативу під Бахмутом на Донеччині, адже керівництво ворожої армії ставиться до своїх бійців як до “гарматного м’яса”, фактично власноруч ліквідовуючи потенційний людський ресурс для наступів та оборони.

Українські воїни нещодавно знищили вантажівку з російськими окупантами. Ворога ліквідували на на Бахмутському напрямку.