Ворог змушений частково переходити до оборони: боєць ЗСУ розповів про ситуацію в Бахмуті

У районі Бахмута російські війська вимушені частково переходити до оборони.

Українським силам вдається зменшити можливість ворога атакувати. Адже на кожну спробу наступу противника йде контратака українських захисників. Про це в ефірі національного телемарафону розповів військовослужбовець 5-ї окремої штурмової бригади Юрій Сиротюк з позивним “Мамай”, передає Gazeta.ua.

“Минулого тижня ворог пер шалено, атаки, здається, носили максимальний характер. Ворог поспішав, погрожував, розказував що, Бахмут оточений, кидав немилосердно у бій своїх солдатів. Зокрема, на нашій ділянці фронту, яку контролює наша штурмова бригада, бої були максимально інтенсивні. Вони ворога виснажили, знекровили. І дійсно станом на вчора, на сьогоднішню ніч інтенсивність артилерійського вогню зменшилася. Ворог в основному на нашій ділянці використовує мінометний вогонь і касетні боєприпаси. Противник вже мусить переходити до частково оборонних дій, використовувати загороджувальний вогонь, касетні боєприпаси”, зазначив Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгарячіші ділянки фронту: британська розвідка показала свіжу карту боїв в Україні

Однак, загалом ситуація у Бахмуті, за його словами, залишається вкрай складною.

“Тут, де я стою, над головою десь приблизно щохвилини прилітає ворожа міна. Тут вже немає жодного живого місця, жодного живого будинку. Інтенсивність надзвичайно велика. Стрілецький бій триває цілодобово”, наголосив “Мамай”.

При цьому росіяни й надалі намагаються використовувати тактику “вогневого вала”, тобто знищувати все живе навколо.

“Вони кажуть про снарядний голод. Ми маємо розуміти, що тут в них голоду точно немає. Він тут точно зберігає багатократну перевагу над використанням нашої артилерії”, зазначив “Мамай”.

Він також додав, що росіяни в районі Бахмута почали інтенсивно використовувати авіацію. Але українські військові успішно збивають ворожі літаки.

Останніми днями російські регулярні війська та бойовики групи “Вагнера” зайняли плацдарм на захід від річки Бахмутка в центрі Бахмута Донецької області.

Ще минулого тижня по цій річці проходила лінія фронту. Разом з тим Збройні сили України продовжують обороняти західну частину міста. Про це йдеться у новому зведенні британської розвідки.