Супутники-шпигуни: у США назвали альтернативу використанню дронів над Чорним морем

Сполучені Штати Америки аналізують свої операції з безпілотниками в районі Чорного моря. Після того, як Росія збила американський дрон MQ-9 Reaper, там зважують витрати та вигоди від польотів.

Водночас США не відмовляться повністю від використання безпілотників, хоча мають й інші потенційні можливості для збору інформації, зокрема, супутники-шпигуни. Про це повідомляє CNN з посиланням на неназваних офіційних осіб.

У США також аналізують шляхи зниження ризиків ескалації під час запусків БПЛА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака росіян на американський безпілотник: Білий дім зробив заяву

За інформацією видання, американські військові відправили таку ж модель безпілотника, MQ-9 Reaper, із завданням приблизно в тому ж районі над Чорним морем невдовзі після зіткнення. Він мав оглянути місце і спостерігати за росіянами, які шукають уламки.

“Пентагон планує проаналізувати загальні витрати та вигоди від виконання цих місій, порівнявши потенційну розвідувальну цінність конкретного маршруту із ризиком ескалації конфлікту з Росією”, ‒ йдеться у повідомленні.

Найближчим часом у США планують запустити ще один безпілотник над Чорним морем. Це відповідатиме звичайному розпорядку.

14 березня російський винищувач Су-27 збив американський безпілотник MQ-9 над Чорним морем, повідомило Європейське командування Збройних сил США. Державний департамент США викликав російського посла.

Зіткнення російського літака з американським безпілотником відбулося за 120 км від тимчасово окупованого Криму, сказали у Пентагоні.