Чи готова Україна вступати в ЄС ‒ анонсували відповідь

Єврокомісія дасть першу оцінку прогресу України у виконанні “кандидатських критеріїв” на вступ до Євросоюзу в травні.

До того часу Київ завершить виконання більшості вимог. Про це розповіла віце-прем’єр Ольга Стефанішина, передає Gazeta.ua.

За її словами, представленню оцінки передуватиме обговорення між державами-членами і Україною, яке відбудеться у березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вільнюський саміт НАТО: Зеленський сказав про очікування

“Ми розраховуємо, що в травні, коли буде засідання Ради ЄС з загальних питань, така оцінка буде представлена. Можливо, попередні розмови будуть відбуватися також в Києві, під час візитів різного рівня. А вже 20 березня я візьму участь у неформальному засіданні Ради з загальних питань, де ми проговоримо всі сім рекомендацій та визначимо конкретну дату представлення Єврокомісією її оцінки”, заявила Стефанішина.

Як відомо, ЄС під час надання Україні статусу кандидата визначив 7 критеріїв, виконання яких є обов’язковою умовою для подальшого зближення, в тому числі для початку переговорів про вступ України до ЄС.

На найближчому саміті НАТО Україна планує отримати документ з описом чіткого шляху інтеграції.

У цьому документі не буде звичної риторики про .”політику відчинених дверей”. Він має бути максимально конкретним, сказав заступник голови Офіса президента з міжнародної політики Андрій Сибіга.