Пентагон запросив $170 млрд на фінансовий рік – ЗМІ

Пентагон запросив $170 млрд на новий фінансовий рік.

Кошти підуть на заміну боєприпасів, що постачаються Україні. Також їх спрямують на озброєння, які можуть знадобитися у конфлікті з Китаєм. Про це пише Bloomberg з посиланням на документ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яку модифікацію танків Abrams США нададуть Україні

Міністерство оборони США запросить $76,8 млрд для ВМФ та морської піхоти, з яких $32,8 млрд піде на будівництво нових кораблів. $61 млрд запросили для ВПС, включаючи Космічні сили США, та $24,4 млрд для армії.

Документ із досліджень та розробок вимагає загалом $145 млрд, з них $46 млрд для ВПС, $27 млрд для ВМФ та $15,7 млрд для армії. Найбільші цілі там: $3,7 млрд на нову міжконтинентальну балістичну ракету Sentinel, $3 млрд на розробку бомбардувальника B-21 та $2,3 млрд доларів на програму “Домінування у повітрі наступного покоління”, призначену для заміни винищувача F-22.

Уряд Польщі готовий передати Україні 60 танків PT-91. Це ‒ модернізована версія Т-72. Варшава може також надати 14 танків Leopard 2. Про це в інтерв’ю канадському телеканалу CTV News розповів прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Офіційний Париж поки що не готовий передавати Україні основні бойові танки французької армії Leclerc – питання щодо їхньої передачі все ще вивчається. При цьому Франція розглядає інші можливості посилити військову допомогу Україні, зокрема, передати українським військам додаткові засоби протиповітряної оборони, заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.