У Франції випадково знайшли рідкісну картину Брейгеля за €80 тис.

У Франції знайшли рідкісну картину голландського художника Пітера Брейгеля-молодшого.

Це одна з версій його знаменитої роботи “Сільський юрист”, пише The Guardian. Родина володіла полотном від 1900 року, не знаючи, що це оригінал.

“Брейгель-молодший написав цю картину між 1615 і 1617 роками. Полотно оцінили у 800 тисяч євро. В родині картину називали “Брейгелем”, але навіть не підозрювали, що вона справжня”, ідеться в повідомленні.

Сім’я вирішила оцінити своє майно та запросила експерта Мало де Люссака. Він надіслав картину на аналіз до Німеччини, де її аутентичність підтвердили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція знайшла у пенсіонера крадених речей на 6 млн

“Лише коли ми відправили полотно до Німеччини на експертну перевірку, яка підтвердила, що це Брейгель, господарі зрозуміли, чим володіли. Вони попросили сфотографувати їх перед картиною, з якою вони жили всі ці роки. Це було смішно і зворушливо”, розповів де Люссак.

У США чоловік за $30 випадково придбав картину відомого німецького художника Альбрехта Дюрера, вартістю $50 млн. Бізнесмен і поціновувач мистецтва 55-річний Кліффорд Шорер, запізнюючись на вечірку з нагоди виходу на пенсію подруги, натрапив на малюнок 500-річної давнини.