“Усім людям, які борються і помирають”. Костюк присвятила свій перший титул WTA Україні

Свій виступ вона розпочала зі слів “Слава Україні!”. Деякі глядачі, які були присутні на стадіоні, відповіли їй “Героям слава!”.

“У становищі, у якому я перебуваю зараз, виграти цей титул особливо важливо. І я хочу присвятити цей титул Україні, усім людям, які борються і помирають зараз”, – сказала вона.

Ці слова Костюк присутні зустріли тривалими оплесками.

У фіналі турніру WTA 250 ATX Open в Остіні (США) 20-річна українка у двох сетах (6:3, 7:5) обіграла 22-річну росіянку Варвару Грачову.

Це був перший фінал в одиночному розряді для обох тенісисток на турнірах під егідою WTA.

Після поєдинку, як зазначило видання Sport.ua, Костюк і Грачова не тиснули одна одній руки. Окрім того, спортсменки не фотографувалися разом під час церемонії нагородження.

Як повідомив сайт TennisUpToDate, переможниця турніру ATX Open одержить $34,2 тис. призових і 280 балів. Очікують, що вже 6 березня Костюк уперше в кар’єрі потрапить до топ-45 у світовому рейтингу, повідомила WTA. Наразі вона посідає 52-е місце, її суперниця Грачова – 88-а.

Контекст:

Костюк – друга ракетка України.

Найвище місце у рейтингу WTA в одиночному розряді вона посідала у лютому 2022 року – була 49-ю, у парному розряді – у січні 2023 року, коли була 31-ю (зараз 32-а).