Резніков зізнався, що сказав йому Зеленський після низки медійних скандалів

Президент України Володимир Зеленський закликав міністра оборони Олексія Резнікова повернутися до реформ у МО, які були відкладено через початок повномасштабної агресії РФ проти України.

Після низки медійних скандалів, до яких міністр був причетний тією чи іншою мірою, і інформації про його ймовірну відставку, у нього була розмова з главою держави, про яку він розповів виданню “Ліга. нет”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони України знову опинилося в епіцентрі корупційного скандалу ЗМІ

“Зеленський чесно сказав: “Олексію, напруження зрозуміле, але реформи, про які ми з тобою домовлялись під час першої бесіди (коли він запропонував мені цю посаду), ніхто не скасовував. Ти залишив зрозумілі пріоритети, але ти їх дуже далеко відклав. Повертайся до них”, переказав Резніков зміст розмови з президентом.

Резніков також висловив упевненість у тому, що Зеленський йому довіряє.

“Мені завжди було з президентом комфортно і є комфортно. В нас є домовленість ще з лютого 2020 року, коли я отримав пропозицію зайти на міністерство реінтеграції, що я в команді, але так буде, поки нам обом комфортно. Втрата довіри це найгірше, що може відбутись. Немає сенсу продовжувати”, сказав міністр оборони.

У січні ЗМІ повідомили, що Мінборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн.

Національне антикорупційне бюро повідомило про кримінальне провадження. З посад звільнили директора департаменту закупівель і заступника міністра.

Після цього Міністерство оборони реформувало систему харчування. Для військових запровадили уніфіковане меню, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

5 лютого Давид Арахамія підтвердив інформацію ЗМІ про відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Його місце, зі слів Арахамії, мав обійняти керівник ГУР Кирило Буданов. Але невдовзі це рішення скасували.