Череватого запитали про масове відведення ЗСУ з Бахмута

Бої за місто-фортецю Бахмут в Донецькій області тривають.

Масового відведення з міста українських захисників немає. Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в коментарі CNN.

“Бої в Бахмуті ведуться більше на околицях, місто контролюють українські сили: Збройні сили, Прикордонна служба та Національна гвардія”, зазначив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ризикувала власним життям заради бійців: під Бахмутом загинула парамедикиня Яна Рихліцька

За його словами, ЗСУ змінюють позиції в рамках контрольованих планових ротацій.

Російські війська дещо просунулися навколо Бахмута, проте навряд чи вони здатні оточити місто найближчим часом, повідомляли американські аналітики.

Захопити Бахмут російські окупанти намагаються вже сім місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Українським захисникам для оборони Бахмута відправили підкріплення, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Рішення утримувати Бахмут є суто військовим, а не політичним. Сили ворога переважають українські за кількістю, але зазнають більших втрат, додала Маляр.

Росія кинула на Бахмутський напрямок найбільш підготовлені штурмові загони “групи Вагнера”, повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.