Спіймали пропагандистів, серед них колишній мер

Викрили двох агітаторів ідей російських окупантів.

Одним з агітаторів виявився колишній мер райцентру у Чернігівській області, який був засуджений за вимагання хабарів, передає Служба безпеки України.

“СБУ затримала ще двох поплічників агресора у результаті контрдиверсійних заходів у північних регіонах України. Зловмисники масово розповсюджували через соцмережі заклики до підтримки російських окупантів та виправдовували їхні воєнні злочини”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила понад 1 тис. ворожих інтернет-агітаторів: допомогла “кіберТрО”

Контррозвідка повідомляє, що напередодні повномасштабного вторгнення його звільнили з виправної установи. Під час окупації області він вирішив показати загарбникам лояльність. Взявся поширювати в інтернеті пропаганду.

Іншою ворожою пропагандисткою стала мешканка Києва, яка публічно закликала до захоплення державної влади. Вона виправдовувала російські удари по українських містах.

Кіберфахівці Служби безпеки поетапно задокументували її підривну діяльність і затримали.

Служба безпеки України знешкодила потужну ботоферму, яку використовували для дискредитації керівництва держави та розхитування суспільно-політичної ситуації. Зловмисники масово поширювали через інтернет дезінформацію.