Данілов зробив важливу заяву щодо контрнаступу ЗСУ

Збройні сили України підуть у контрнаступ для відвоювання своїх територій тільки після того як відповідне рішення прийме президент на Ставці верховного головнокомандувача.

Кожне рішення про подальші дії української армії приймаються виключно на Ставці. Про в ефірі телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успішний контрнаступ ЗСУ: ексголова розвідки США назвав дві головні умови

“Наступ України буде відбуватися тоді, коли на Ставці президент прийме відповідне рішення по тих доповідях наших військових та розвідки. Рішення, коли почати наступ на тому чи іншому напрямку, буде приймати Ставка верховного головнокомандувача нашої країни”, сказав він.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.