Перші жертви російсько-української війни: Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні

Із 18 по 20 лютого Україна вшановує пам’ять полеглих учасників Революції Гідності.

Саме у ці дні 2014 року в центрі Києва відбулися масові розстріли учасників Майдану. Серед учасників Революції Гідності були студенти, програмісти, художники, підприємці, вчителі та водії, лікарі й журналісти. Вони вийшли на Майдан, аби висловити свій протест і показати, що проросійському режиму в Україні не місце, нагадують у Київській міській військовій адміністрації.

Саме тоді розпочалася агресія країни-терориста Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реалії окупації. Що сталося з Кримом за 9 років?

“Дев’ять років тому Герої Небесної Сотні стали першими жертвами російсько-української війни. А Революція Гідності першою її битвою. Дев’ять останніх років українці, ціною власних життів доводять, що боротьба триває, що Україна не здасться і не змінить свій шлях до Європи, не скориться ворогові і відвоює своє право бути незалежною демократичною країною!”, ‒ наголосив голова Київської МВА Сергій Попко.

За його словами, у ці дні українці мають не лише віддати шану Героям Небесної Сотні.

“Ми маємо змінити суспільну свідомість визнавати їх як перших героїв визвольної боротьби за незалежну Україну в сучасній історії!” , ‒ додав Попко.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно колишнього президента Віктора Януковича. Януковича заочно заарештували у справі щодо злочинів високопосадовців під час акцій протесту у 2014 році. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

2019 року суд заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.