Президент зробив заяву щодо масованих ракетних ударів по Україні

Росія розповсюджує інформацію про загрозу авіаударів.

Цю інформацію окупанти використовують для чергової психологічної атаки на українців, сказав президент Володимир Зеленський під час брифінгу з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Києві, передає Gazeta.ua.

“Вона атакує нас і використовує будь-які варіанти авіації, використовує ракетні удари. Найважливіше, що з точки зору захисту ми напевне на найкращому рівні ніж будь-коли за всі часи незалежності. Тут можна подякувати нашим партнерам. Ви бачите відсоток, який ми збиваємо. Ми приблизно розуміємо, що іноді гірше 50-60 відсотків, іноді краще доходимо до 80-85 відсотків”, повідомив Зеленський.

У випадку нового масового обстрілу результат роботи українських ППО буде такий самий. Росія не випустить більше ракет, ніж тоді, коли в Україні стався блекаут. Тоді загарбники випустили понад 100 ракет та дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила понад 40 ракет ‒ Генштаб попередив про небезпеку

“Боятися нема сенсу. І також немає сенсу вірити в те, що вони говорять. Немає практики довіряти їм. Розраховувати на себе і ставитися до цих заяв, як до ще одної психологічної атаки з боку РФ. Вірте в наші сили, найскладніший етап в нашому житті, я впевнений, ми змогли пройти тоді, коли не так багато у нас було партнерів”, підкреслив президент України.

Зеленський закликав не вірити пропагандистам. Росія вже не така потужна держава, як була 24 лютого 2022 року.

“Зараз нас більше, і ми точно сильніші. Я впевнений, що і Росія тоді була набагато сильніше, а зараз вона не така потужна і немає такої кількості у них сил. Мені здається, в цьому і є наша перевага. Тож, не вірте пропагандистам, вірте в те, що на полі бою”, підсумував він.

Російські окупанти ввечері 16 лютого вкотре обстріляли Харків. Били ракетами С-300 із російського Бєлгорода. Під обстріл потрапили об’єкти критичної інфраструктури.

Перед тим російські терористи вдарили з авіації по місту Вовчанськ на Харківщині. Пізніше знову обстріляли це місто, загинув цивільний.