Спільник лісника Януковича “загримів” на 10 років у тюрму

Вищий антикорупційний суд сьогодні засудив до 10 років ув’язнення колишнього директора приватної компанії Сергія Олексієнка, пов’язаної з Віктором Сівцем головою Державного агентства лісових ресурсів часів Віктора Януковича.

Засуджений керував компанією, за допомогою якої Сівець та його дружина отримали понад 10,9 млн євро хабарів (за тодішнім курсом понад 116 млн грн), повідомила пресслужба ВАКС

У період з лютого 2011 року до лютого 2014 року Сівець вимагав гроші від компаній з Польщі, Словаччини, Румунії за пролонгацію контрактів на експорт деревини. Розмір хабаря становив від 2 до 60 євро за кубометр деревини в залежності від її виду.

Гроші перераховували на рахунки іноземних компаній, зареєстрованих у Великій Британії, під виглядом оплати агентських послуг з аналізу ринку лісопродукції та пошуку контрагентів. Цими компаніями керував обвинувачений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський позбавив громадянства Клюєва і Табачника. Хто у списку ще

Потім гроші відмивали через офшорні компанії сім’ї Сівця.

Частину грошей $1,44 млн та 1,22 млн євро потім вдалося знайти на рахунках дружини Сівця у Швейцарії. Щодо них суд застосував процедуру спеціальної конфіскації.

Досудове розслідування проти Сівця та його дружини ще триває.

Тимчасово захоплений Бердянськ на Запоріжжі відвідав кримінальний авторитет часів президента-втікача Віктора Януковича, підозрюваний організатор “тітушок” Майдану Армен Саркісян на прізвисько “Горлівський”.

Від 2014 року фігурант перебуває в розшуку.