Який матеріал краще вибрати для постільної білизни?

Вибір постільної білизни завдання непросте, адже на ринку представлена величезна кількість КПБ із натуральних та штучних матеріалів. Магазин постільної білизни Le-Vele.com.ua дає можливість вибору цікавих моделей з якісних матеріалів від найкращих виробників Туреччини та України.

Щоб сон був дійсно комфортним та безпечним, важливо вибрати правильний матеріал. Магазин постільної білизни Le-Vele.com.ua має великий каталог з найпопулярнішими матеріалами постільної білизни:
● Постільна білизна натуральний шовк. Ніжний та приємний матеріал, який дарує приємні відчуття. Влітку на такій білизні спати одне задоволення. КПБ із цієї тканини мають високі експлуатаційні характеристики, але при цьому потребує дбайливого догляду. З мінусів висока вартість, цілком виправдана.
● Постільна білизна сатин. Найпопулярніший текстиль для виготовлення постільної білизни, яку можна використовувати щодня. Сатин щільний, пропускає повітря і викликає алергію.
● Бавовняна постільна білизна. Міцний, 100% натуральний матеріал, який “дихає”. З бавовни виготовляють постіль як для дітей, так і для дорослих. Тканина м’яка та ніжна на дотик, має матову поверхню. КПБ з бавовни прості у догляді та витримують багато прання.
● Ситець. Недорога тканина, яка дає усадку вже після першого прання. Знаючи це, купуйте КПБ на більший розмір. Ліжко з ситцю, хоч і гарне зовні, прослужить недовго. Підкуповує лише доступна ціна.
● Махра. Відмінний варіант для зими. Також можна вибрати постільний текстиль із мікрофібри. Це дві м’які тканини і їх не потрібно гладити. Відмінно вбирають вологу, “дихають” і не ковзають. Різниця в тому, що махра виготовляється з натуральних ниток, а мікрофібра – синтетична тканина.

Загальні правила догляду за постільною білизною

Щоб продовжити життя своєму КПБ, врахуйте такі правила догляду:
● нову постільну білизну промийте при температурі не більше 30°С;
● наволочку і підковдру виверніть і застебніть (на блискавку або гудзики);
● кольорову та темну постільну білизну періть окремо;
● барабан пральної машинки заповнюйте на 50%;
● використовуйте миючі засоби та ополіскувачі;
● окремі плями затирайте до прання в машинці;
● не сушіть ліжко під прямими променями сонця та поблизу обігрівальних пристроїв.
Як правило, на упаковці виробники вказують інформацію щодо догляду за КПБ.