Стрітення буде строкатим: українців неабияк здивували прогнозом

Стрітення буде в Україні строкатим, із різною погодою.

Очікується сніг та мокрий сніг із сильним вітром, налипання мокрого снігу, сильний, до штормових поривів. Вітер очікуються завтра у східних областях, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Завіватиме також на південному сході України, на Сумщині, Полтавщині та Дніпропетровщині.

“На решті території України суттєвих опадів не буде. У західній частині навіть світитиме сонечко, а вітер північних напрямків буде помірним. Прогностичні неофіційні ознаки кажуть: якщо на Стрітення півень води нап’ється на порозі, то на Явдохи (14 березня) віл нап’ється на дорозі. Якщо на Стрітення відлига, то цілком ще ймовірні подальші морози”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима у березні: українців шокували прогнозом на початок весни

Температура повітря впродовж дня коливатиметься в межах +1…5℃, у східній частині країни прогнозують 0…-3℃.

У Києві 15 лютого буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Хіба місцями може політати невеликий сніг. Протягом дня передбачається у столиці +1…3℃.

Цьогоріч лютий в Україні навряд чи стане по-справжньому зимовим місяцем. Водночас тенденція до мінливої погоди збережеться, вважає народний синоптик Володимир Деркач.

У Карпатах через аномально теплу зиму зацвіли весняні квіти та прокинулися ведмеді.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував харківський синоптик Ігор Кібальчич. Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

У лютому середня місячна температура в Україні коливатиметься від -3℃ до +2℃. Це на 1,5-2 градуси вище за норму.