Гутерреш анонсував зміни в ООН

Організацію об’єднаних націй реформують.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав держави-члени готуватися до роботи зі створення оновленої версії організації. Про це він сказав під час виступу на засіданні Генеральної Асамблеї, передає Gazeta.ua.

Гутерреш планує підготувати аналітичну записку щодо бачення “ООН 2.0”. Обіцяє в ній надати пропозиції щодо цифрових технологій, інновацій, прогнозування і поведінкових наук, які мають сприяти більш ефективній підтримці держав-членів ООН у найближчі роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гутерреш заявив про глобальну катастрофу

“Організації об’єднаних націй недостатньо мати правильний порядок денний. Їй необхідні знання і досвід, щоб працювати з державами-членами для його реалізації. Нам потрібні нові навички, новий досвід, нові стратегії і програми”, пояснив Гутерреш.

Він визнав, що колективні механізми розв’язання глобальних проблем зараз не відповідають масштабам викликів.

“Нинішні форми багатостороннього управління, розроблені в минулу епоху, явно не відповідають сьогоднішньому складному, взаємопов’язаному, швидко мінливому і небезпечному світу. Цей рік має стати роком, коли ми закладемо основи для більш ефективної глобальної співпраці, здатної впоратися з сьогоднішніми викликами, а також з новими ризиками та погрозами у майбутньому”, підсумував Гутерреш.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш має намір сприяти припиненню війни в Україні.

Світова спільнота не може дозволити, щоб вона продовжувалася. Про це заявила заступник Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Ді Карло, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН.