“Ви – наші боги” – назвали найсексуальніших митців, які воюють у ЗСУ

В Україні обрали найпривабливіших та найсексуальніших культурних діячів, які пішли на фронт. Переможець отримав відзнаку “Кевларовий Ліфон”.

Голосували за чоловіків всі охочі в онлайн-форматі. Їхні голоси підрахували і визначили загальний рейтинг. Номінувати учасники могли будь-кого з українських митців, що пішли до війська або вступили в лави Тероборони, пояснює пресслужба конкурсу. Його, до речі, в Україні проводять уже вчетверте. Минулого разу рейтинг “Золотого Ліфону” очолив поет Юрій Іздрик. До того двічі перемагав письменник Сергій Жадан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 відтінків Жадана та еротичний магнетизм Іздрика: визначили найсексуальніших митців

“Тепер все змінилося. Наші серця так само хвилює музика та література; наші думки так само полонять чоловіки мистецтва. Але все це завдяки ЗСУ. Тож цьогоріч ми дещо змінили формат голосування. Ми так само обираємо найзвабливіших літераторів, музикантів, акторів. Але з тих, хто став на захист нашої землі і несе військову службу. Ви наші боги. Наші ідоли. І вам усі наші ліфони. Та і ніщо не пасує чоловікам так, як піксельна форма”, зазначили організатои премії.

Цьогоріч читачі номінували понад сотню митців. Найбільше в рейтингу музикантів (10) та письменників (7), далі актори та стендапери (3). Переможцем став поет Артем Полежака.

Топ-10 найпривабливіших українських митців, що воюють

1. Артем Полежака, поет

47-річний красень-нацгвардієць з тілом Джейсона Стейтема та почуттям гумору бога багато років тішив нас своїми тонкими, іронічними віршами.

Народився в Харкові. Його соцмережі безліч разів банили та видаляли сторінку за громадянську позицію. На його книжках вікове обмеження 18+. Але любов шанувальниць до нього безмежна. На його вірші співали пісні Kozak System ТНМК та “Бумбокс”. Найвідоміші збірки поезії Артема виходили у культовому видавництві “Люта Справа”. Ще під час Революції гідності галасу наробив його “Репортаж”, гостра сатира на російську інформаційну маніпуляцію.

З 2014-го поет активно волонтерив та їздив з виступами у зону АТО. Від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 пішов у військкомат і штурмував його доти, поки не взяли. Зараз служить народу України як стрілець у третьому батальйоні п’ятої Слобожанської бригади Національної Гвардії України. Звільняли з побратимами Балаклію та Куп’янськ на рідній Харківщині. Між обстрілами на нулі пише вірші.

2. Андрій Хливнюк, музикант, гурт “Бумбокс”

Андрій від початку вторгнення підіймає не тільки червону калину, а й наш моральний дух і розвеселяє всю Україну. Імперії впадуть, запевняв він ще до повномасштабного вторгнення Росії. А зараз сам взявся до прискорення цього процесу.

3. Олександр Положинський, музикант

Одним із перших багато років поспіль показував, наскільки класною може бути українська музика. Мало не єдиний україномовний телеведучий, він навчав, що й один у полі добрячий воїн.

Його пісні “Не кажучи нікому” та “Лицарський хрест” стали гімнами цілого покоління, одними з головних пісень українських революцій. А одна з нових композицій “Як ти там?” неймовірно відгукується сьогодні.

Служить сьогодні у 47-й окремій механізованій бригаді “Маґура”.

4. Павло Вишебаба, поет

Кожне його слово пронизує душу й доводить тіло до дрижаків. А коли він читає свої вірші прямо з окопів розриває на шмаття. Більше ніж нового накладу його поетичної збірки (перші 15 тис. примірників розлетілися одразу) ми чекаємо лиш повернення Павла з фронту.

5. Іван Леньо, музикант гурт Kozak System

Гарячий, пристрасний, сміливий та ніжний. У його сильних руках хочеться сховатися від цілого світу, а за голосом можна піти у прірву. Коли росія почала повномасштабний наступ, Іван сміливо взяв у руки зброю та став на захист країни у лавах спецпідрозділу патрульної поліції. Крім того, команда Kozak System дала з березня понад 115 благодійних концертів, усі зібрані з яких кошти спрямовуються на підтримку ЗСУ.

6. Юрко Yurcash Юрченко, музикант

Харизматичний, звабливий, гарячий вояка, який завоював не одне жіноче серце. У 2021 році голосування наших прекрасних читачок Юрка Юрченка визнало найсексуальнішим митцем незалежності. Тепер же він відстоює нашу незалежність на фронті у складі 49-го окремого стрілецького батальйону “Карпатська Січ”.

7. Валерій Маркус, письменник, блогер

Сержант-майор 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус бере в полон жіночі серця з напівпогляду. Окрім того, Валерій ще й блогер, мандрівник та автор нашумілої книги “Сліди на дорозі”, яка свого часу в лічені тижні стала бестселером.

8. Артем Чех, письменник

Наступний лавреат воює вже не вперше, та нині читати його дописи про армійські будні, побут, світанки, службу, чергування й переживання особливо щемко.

Читати його зараз наче проживати ці миті війни самим. Він дивовижно знаходить в собі сили писати без прикрас і романтизації війни, про переживання різного досвіду, часом дуже болісного. Про те, як зник страх померти й прийшло прийняття. І як гостро відчувається смак життя й хочеться жити.

9. Ахтем Сеітаблаєв, актор

Ми любимо Ахтема так давно: за його оксамитовий голос, у якому поєднуються стійкість та ніжність. За глибокі теплі очі, у яких хочеться потонути і здатися у полон. Зараз він служить у ЗСУ і очолює службу зв’язків зі ЗМІ деяких окремих бригад. А ми чекаємо, коли він знову повернеться в кіно.

10. Ігор Мітров, поет

Ігор Мітров поет і військовослужбовець 95 окремої штурмової бригади. Народився в Керчі й дуже вже чекає на повернення Криму додому. На честь кожної “бавовни” у рідному Криму поет обіцяв своїм шанувальницям постити оголені селфі.

Лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк показав фото з окопу і літальним апаратом. Він став патрульним поліцейським у складі підрозділу “Софія” батальйону ТОР (тактико-оперативне реагування) Управління патрульної поліції в місті Києві. Наприкінці березня отримав поранення. Під час відпустки Андрій з гуртом дав три благодійні концерти у Варшаві, Празі і Відні.

Тепер Хливнюк перекваліфікувався в оператора ударного дрона Punisher.