Відключили мобільний інтернет й обшукують дітей ‒ Гайдай розповів про терор загарбників на Луганщині

На захопленій росіянами частині Луганщини офіційно відключено мобільний інтернет.

Тим часом у школах загарбники масово перевіряють смартфони дітей, а спорожнілі населені пункти й далі розграбовують. Про це 11 лютого повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Аби обмежити доступ до інформації громадян України на тимчасово окупованих територіях оператор “МКС” з 11 лютого вимкнув користувачам мобільний інтернет. Хоча в окремих населених пунктах ця послуга почала зникати ще тиждень тому. Абонплату за пакет росіяни не змінювали. Залишилося ще видати населенню кнопкові телефони і повернутися років на 20 назад. Тоді й не доведеться обшукувати школярів, в яких зараз масово перевіряють смартфони. Шукають будь-який контент, що пов’язував би їх з Україною. Діти вимушені бути приниженими і терпіти ці регулярні знущальні процедури”, ‒ зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Луганщину Гайдай розказав про нові успіхи ЗСУ на фронті

За його словами, у прифронтових захоплених населених пунктах не вистачає продуктів харчування. Робота магазинів обмежена. А, зокрема, у Кремінній ще й не вистачає ліків.

“Загарбники дограбовують те, що ще залишалась вцілілим упродовж майже року. У Кремінній виносять навіть дрова, заготовлені ще торік, не кажучи вже про меблі та якусь техніку. Аналогічна ситуація й у Нововодяному, що на Сватівщині”, ‒ повідомив Гайдай.

Тим часом загарбники продовжують медичний терор мирного населення на захоплених територіях. Так, у Старобільську хірургічне відділення місцевої лікарні облаштували під військовий шпиталь. Туди привезли багато поранених окупантів. Трохи раніше в низці населених пунктів регіону бачили роботу мобільних крематоріїв росіян.

Росія продовжує медичний терор на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Черга дійшла й до Сіверськодонецька. Там хворих з лікарні відправляють додому, бо готують приміщення під хірургію для військових РФ. Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На тимчасово захопленій росіянами території Луганщини окупанти погрожують підприємцям штрафом у 300 тис. рублів за обіг гривні. Водночас виплати за народження дитини там можна отримати лише при наявності паспорта РФ.