Медведєв пригрозив “ядеркою” за удари по Криму. У Зеленського відповіли

Якщо Україна атакує російські об’єкти в Криму, то з боку Росії нібито будуть “тільки удари відплати”.

Тому вже ніяких переговорів цьому випадку не буде. Про це в інтерв’ю російським ЗМІ заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

“Ніяких переговорів у цьому випадку не буде, будуть тільки удари відплати. Запалає вся Україна, що залишилася під владою Києва…Наша відповідь може бути будь-якою. Про це цілком чітко сказав президент Росії. Ми не ставимо перед собою жодних обмежень і залежно від характеру загроз готові застосовувати всі види зброї”, заявив він.

Він додав, що це всі види озброєння, відповідно до доктринальних документів РФ, включно з Основами ядерного стримування.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк вже відповів на нові погрози ядерною зброєю від заступника голови Ради безпеки РФ.

Подоляк нагадав, що Україна може звільняти свої території, застосовуючи будь-які інструменти, зокрема, далекобійні ракети, через які так захвилювався Медведєв. Відповідну заяву радник голови ОП оприлюднив у Twitter.

“Міжнародне право чітке. Україна може звільняти свої території, застосовуючи будь-які інструменти. Крим Україна”, заявив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського сказали, які види озброєння необхідні Україні на даному етапі війни

Він закликав ігнорувати погрози російського політика.

“Тому погрози офіційних осіб РФ про “удари відплати” це тільки фіксація наміру вчинення масових убивств і спроба лякати у традиційному стилі РФ. Завжди ігноруйте Медведєва”, додав Подоляк.

У Сполучених Штатах Америки повідомили про новий пакет військової допомоги для України.

Пакет розміром $2,2 млрд включає протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси, а також звичайні і далекобійні ракети для HIMARS. Про це 3 лютого заявив бригадний генерал Військово-повітряних сил США Патрік Райдер.

Водночас, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв захвилювався за окупований Крим після заяв про передачу Україні від союзників далекобійних ракет і знову пригрозив ядерним ударом.