Коли оголосять рішення суду стосовно Саакашвілі: адвокати відповіли

Вже наступного тижня суд може оголосити рішення за клопотанням про відтермінування покарання і звільнення колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Допити свідків в Тбіліському міському суді практично завершені. Про це з посилання на заяву адвокатів Саакашвілі повідомляє видання News Georgia.

За даними журналістів, напередодні Пенітенціарна служба ухвалила рішення про відведення свідків, які залишалися з їхнього боку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія ніяк не відреагувала на звернення Зеленського щодо звільнення Саакашвілі

На засіданні в п’ятницю, 3 лютого, на запитання в суді відповідала директорка клініки “Вівамед” Ніно Надірадзе.

Вона підтвердила різку втрату ваги експрезидентом. За її словами, це пов’язане з тим, що Саакашвілі “не дотримується рекомендацій лікарів, споживає вкрай мало калорій і відмовляється від внутрішньовенного харчування”.

У понеділок, 6 лютого, на процесі очікуються заключні заяви сторін, після чого суд піде до нарадчої кімнати.

1 лютого президент Володимир Зеленський показав фотографії Міхеіла Саакашвілі й звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Ув’язнений Саакашвілі на судовому засіданні, де розглядали клопотання адвокатів про його звільнення за станом здоров’я, показав, як схуд під час ув’язнення. Він також заявив, що в ув’язненні зазнавав тортур і що його отруїли.

МЗС України назвало психологічним і фізичним насильством дії грузинської влади по відношенню до громадянина України Міхеіла Саакашвілі.