У Бахмуті загинув відомий американський волонтер

В Бахмуті Донецької області загинув директор гуманітарної допомоги Global Outreach Doctors, американський волонтер Піт Рід.

Його вбили, коли він допомагав цивільним. Про це повідомили у групі гуманітарної допомоги Global Response Medicine.

“Вчора засновника GRM Піт Рід було вбито в Бахмуті, Україна. Піт обіймав посаду президента правління протягом чотирьох років. У січні Піт пішов з GRM, щоб працювати з Global Outreach Doctors в їх місії в Україні, і був убитий при надання допомоги”, йдеться в повідомленні, опублікованому в Instagram-акаунті Global Response Medicine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Соледара знайшли двох зниклих британських волонтерів: їх вбили під час евакуації

Рід вважався регіональним директором по Україні на веб-сайті Global Outreach Doctors.

“Це яскраве нагадування про небезпеки, з якими стикаються рятувальники та гуманітарні працівники в зонах конфліктів, коли вони обслуговують громадян, які потрапили під перехресний вогонь. Піту було всього 33 роки, але він прожив життя, служачи іншим спочатку як нагороджений морський піхотинець США, а потім у гуманітарній допомозі”, йдеться у заяві.

Дружина Ріда, Алекс Кей Поттер, написала в Instagram, що її чоловік загинув, рятуючи життя іншого члена команди.

“Він евакуював мирних жителів і надавав допомогу пораненим, коли його машину швидкої допомоги було обстріляно. Він загинув, займаючись тим, у чому він був добрий, що давало йому життя і що він любив, і, мабуть, рятуючи члена команди своїм тілом”, йдеться у повідомленні. сказав.

Рід керував медичними бригадами під час битви за Мосул в Іраку, вилікувавши понад 10 000 пацієнтів із травмами.

Держдепартаменту США підтвердив “недавню смерть громадянина США в Україні”.