Скільки нардепів відправилися на фронт – Стефанчук відповів

Захищати Україну на фронті відправилися два народні депутати з 423 парламентарів.

Це нардепи від фракції “Голос” Роман Костенко і Роман Лозинський, повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ефірі національного телемарафону.

“Вони фактично з першого дня пішли на фронт і дуже ефективно працюють і на фронті, і у Верховній Раді. Вони беруть участь як у засіданнях комітетів, так і Верховної Ради”, зазначив Стефанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повістки почали вручати по-новому: що змінилось

Костенко свого часу був командиром взводу та заступником командира розвідувальної роти повітряно-десантної бригади ЗСУ. Брав участь у боях за Донецький аеропорт. Має звання полковника СБУ, перебував на керівних посадах у Центрі спеціальних операцій “А” (“Альфа”) СБУ. Лозинський матрос Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Стефанчук додав, що немає інформації про те, щоб хтось із дітей депутатів пішов на фронт.

“Мабуть тому, що у нас молодий склад Верховної Ради. У когось ще просто немає дітей, у когось вони маленькі. Що стосується старшого покоління, мені про такі випадки невідомо”, пояснив голова ВР.

За законом, народні депутати не підлягають призову під час мобілізації. Проте Костенко і Лозинський добровільно вирішили піти на фронт.

Меру міста Бровари Ігорю Сапожку вручили повістку.

Крім того, до військкомату також запросили всіх чоловіків, які були присутні на виконкомі міської ради. Вони мають з’явитися у військкомат для уточнення облікових даних і проходження військово-лікарської комісії.

Також повістки отримають ще 98 чоловіків з Броварської ОТГ.