Мобілізація проходить спокійно: Данілов порекомендував не вірити інформації в месенджерах

Мобілізація в Україні відбувається спокійно. Інформацію з месенджерів треба “фільтрувати”.

Біля територіальних центрів комплектування “стоять черги” людей, щоб звірити свої дані, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі єдиного телемарафону, інформує Gazeta.ua.

“Мобілізація розпочалася 24 лютого одним із перших рішень РНБО з урахуванням введення воєнного стану на території нашої країни. І у нас мобілізація не припинялась ні на день”, сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Збройних силах України роз’яснили вручення повістки

Російська пропаганда намагається використати будь-які способи, щоб спотворити інформацію про мобілізацію. Люди мають критично ставитися до того, що публікують у соцмережах.

Як приклад він навів відео з затриманням підозрюваного у тяжкому злочині, яке в соцмережах спробували представити як примусовий привід військовозобов’язаного.

“Рівень ІПСО, який використовуватиме Російська Федерація, зростатиме в геометричній прогресії”, попередив Данілов.

Громадяни мають повідомляти територіальні центри комплектування про будь-які зміни в сімейному стані чи стані здоров’я для того, щоб можна було визначити реальну кількість придатних до військової служби.

До прикладу, якщо в когось народилось троє дітей, відбулися зміни зі станом здоров’ям, чи змінилася адреса про це повинні знати в територіальних центрах комплектування.

З дня оголошення мобілізації українці були зобов’язані добровільно з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соцпідтримки для з’ясування усіх відомостей.