СБУ спіймала російського агента на Тернопільщині: що накоїв

Агента ФСБ спіймали у Тернопільській області.

Він збирав інформацію про розміщення об’єктів критичної інфраструктури та особливості їхньої роботи у західних областях, передає Служба безпеки України.

“Насамперед його цікавили локації і технічні характеристики місцевих електропідстанцій. Отримані відомості він планував передати ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по українських об’єктах енергетики”, йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали на спробі передачі окупантам розвідданих зі смартфона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наводив ворожі ракети на Одесу: СБУ “спакувала” російського агента

Ним виявився мешканець Кременецького району. Російська спецслужба завербувала його після початку повномасштабного вторгнення. Чоловік до цього оприлюднював у соцмережах прокремлівські погляди.

“Для виконання ворожих завдань агент об’їжджав місцевість, встановлював місцезнаходження українських енергооб’єктів та фіксував їхні координати. Як комунікацію з ФСБ використовував спеціально створений Telegram-канал”, повідомляє СБУ.

У зловмисника вилучили телефон із доказами злочинної діяльності.

Зрадника відправили під варту. Триває розслідування.

Служба безпеки України оголосила підозру проросійській журналістці Діані Панченко, колишній ведучій телеканалу NewsOne, який пов’язують з народним депутатом від забороненої “Опозиційної платформи ‒ За життя” Віктором Медведчуком.

Підозру представниці ЗМІ повідомлено за поширення виправдань збройної агресії Росії проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зокрема, Панченко створила фільм про Маріуполь, де займалася російською пропагандою.