Вночі Ізраїль зазнав щонайменше двох ракетних ударів: що відомо

У ніч проти 27 січня ізраїльський “Залізний купол” збив дві ракети, які по країні випустили з сектору Ґази.

Сигнал повітряної тривоги пролунав у місті Ашкелон, розташованому на узбережжі Середземного моря, повідомила пресслужба армії оборони Ізраїлю у Twitter.

“На півдні країни опівночі п’ятниці оголосили повітряну тривогу. За даними пресслужби ЦАХАЛу, в напрямку Ашкелона з сектору Ґази випустили дві ракети батареї “Залізного куполу” успішно перехопили обидві цілі”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відмовився передати Україні системи ППО ЗМІ

Мер Ашкелону Томер Глам повідомив, що у місті відкрито громадські бомбосховища.

“Мерія готова до будь-якого сценарію”, заявив він.

Ракетний обстріл був відповіддю бойовиків Гази на операцію армії оборони Ізраїлю в Дженіні, під час якої “спецназівці ЦАХАЛу вбили сімох озброєних осіб і двох цивільних”, пише видання Israel Info.

ЗМІ підкреслили, що “Хамас” і менша войовнича група “Ісламський джихад” пообіцяли відповідь, однак жодних заяв про ракетний обстріл не було.

22 липня Ізраїль зруйнував майстерню з виробництва іранських безпілотників в околицях столиці Сирії Дамаска. Там загинуло вісім осіб, серед яких троє іноземців і двоє колабораціоністів.

17 вересня Ізраїль завдав авіаудару по аеропорту Дамаска в Сирії. 14 листопада Ізраїль завдав ракетного удару по сирійській авіабазі Шайрат, яку використовували іранські та російські військові.

Торік 5 серпня армія Ізраїлю розпочала операцію “Світанок” проти терористичного угруповання “Ісламський джихад” в секторі Ґази.

Армія оборони Ізраїлю заявила про повну нейтралізацію верхівки “Ісламському джихаду” в межах антитерористичної операції “Світанок”.

На другу добу операції Ізраїль заявив також про ліквідацію лідера палестинського терористичного угруповання в секторі Ґази Халеда Мансура.