Російські ракети над Україною ‒ повідомляють про перші збиття

Під час масштабної повітряної тривоги чули звуки вибухів на Миколаївщині та Херсонщині.

У повітряний простір України залетіли ворожі ракети. Відразу ж почала працювати українська ППО. Про це, зокрема, повідомили в Офісі президента.

“Є перші збиття ракет росіян”, повідомив керівник ОП Андрій Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україною шириться повітряна тривога є загроза ракетного удару

Роботу протиповітряної оборони підтвердили військові.

“Південь працює ППО. Є перші успішні збиття. Будьте в укриттях!”, йдеться у дописі в Telegram-каналі “Збройні сили України. Війна з окупантами”.

За словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, по Україні випущено ще три ракети.

“Крім пусків, які терористи зробили з літаків, також зафіксовані запуски “Калібрів”, повідомляє Telegram-канал “Оперативний ЗСУ”.

Оновлено на 8:41

Декілька ворожих ракет рухаються в напрямку Житомирщини, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко.

“Залишайтеся в укриттях! Не знімайте та не викладайте рух ракет, роботу ППО та наслідки влучання. Віримо в наших захисників неба!”, написав Бунечко у Telegram.

По всій території України є “велика небезпека” подальших авіаційних та ракетних ударів Росії. Минулої доби, 25 січня, противник завдав 37 авіаційних та 10 ракетних ударів. Здійснив також 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 січня.

Згадані ракетні та авіаційні атаки здійснили, зокрема, по цивільній інфраструктурі Дніпра та Запоріжжя. Під ураження артилерії потрапили житлові будинки у Херсоні.