Готували війну: навіщо насправді Росії потрібен Крим

Від 2014 року Крим готували як плацдарм для нападу на Україну. Після анексії півострову Росія почала будувати там військову інфраструктуру та проводити призовні компанії.

Про це повідомили у Кримській правозахисній групі, передає Media Center Ukraine.

“Всі ці інфраструктурні проєкти, як заявляла окупаційна влада, були спрямовані не на те, щоб поліпшити життя кримчан, а на те, щоб просто покращити логістику збройних сил РФ. Ідеться про побудову Кримського моста та траси Таврида, яка тягнулася від Кримського моста до найбільшої військової бази, до міста Севастополя”, – сказалиу правозахисній групі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму окупанти увірвалися до будинків кримських татар ‒ щонайменше шістьох людей відвезли до ФСБ

За весь цей час Росія провела 16 призовних кампаній, під час яких призвала до ЗС РФ 40 тис. жителів Криму.

“Все це супроводжувалося активною мілітаризацією суспільного життя: населення Криму активно готували до війни проти власної держави”, – повідомив заступник голови правління Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін.

Анексований Росією Крим можна звільнити до кінця літа, якщо українська армія отримає від країн-партнерів необхідну зброю, зокрема далекобійні ракети ATACMS. Таку думку в інтерв’ю New Voice висловив колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес.

Крим можна звільнити від російських загарбників, якщо перерізати російську логістику до півострова. Генерал впевнений, що українські війська мають перекрити постачання російської армії через Маріуполь і Мелітополь.