Звідки Росія запускала ракети по Києву 14 січня ‒ з’явилися нові дані

Білоруські аналітики з моніторингової групи “Беларускі Гаюн” вважають, що ракети С-400, якими Росія била по Києву 14 січня, імовірно, могли бути випущені з Брянської області РФ.

Група досі не дістала підтвердження запуску ракет з білоруського аеродрому “Зябрівка”, повідомляє Telegram-канал “Беларускі Гаюн”.

Фахівці припускають, що, оскільки дальність удару такими ракетами 48Н6ДМ із комплексів С-400 досягає 250 кілометрів, вони могли прилетіти із Брянської області РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат прокоментував можливість нових обстрілів Києва

Спостерігачі наголошують, що біля “Зябрівки” є багато населених пунктів, а за 10 кілометрів ‒ місто Гомель. Водночас вони не отримали жодних підтверджень запуску ракет від місцевих мешканців.

Натомість жителі Брянської області чули звуки вибухів вранці 14 січня. Про це заявляли мешканці населених пунктів Клинці, Вишків, Почеп, Климове, Новозибків, Клинців та Унечі.

“Таким чином, на цей час набагато ймовірніше те, що запуск ракет С-400 вранці 14 січня був зроблений не з Білорусі, а з РФ”, ‒ йдеться у повідомленні.

Ракети 48Н6ДМ із ЗРК С-400, якими росіяни били по Києву, мають більшу бойову частину, ніж у ракет 5В55 від С-300, та дальність польоту. Якщо для 5В55 дальність ураження повітряних цілей становить до 75 км, а вага бойової частини 133 кг, то у 48Н6ДМ 250 км та 180 кг відповідно.

Російські терористи обстріляли Київ 14 січня новим типом ракет. Це ракети 48Н6ДМ від зенітно-ракетного комплексу С-400. Їхні уламки отримали й проаналізували експерти видання Defense Express. На їх думку. пусковим районом для пуску ракет 48Н6ДМ з С-400, з максимальною долею ймовірностві, є територія білоруського аеродрому “Зябровка”. Він розташований під Гомелем, всього у 20 км від кордону з Україною.

Країна-терористка Росія свідомо використовує зенітні ракети C-300 и C-400 проти України, знаючи їхню неточність і те що ППО складно їх збивати. Саме такими ракетами російські окупанти атакували Україну 14 січня. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.